PROVENT MSL d.o.o.

Vatroslava Lisinskog 25, Subotica

 064/884-3927

info@lunos.rs

PROVENT MSL doo

Sonje Marinković 70/29

Subotica

+381 64 88 43 927

+381 66 80 38 221

info@lunos.rs

Rekuperacija NEXXT

LUNOS Nexxt - kontrolisana ventilacija na najvišem nivou


Nexxt je odličan izbor za kontrolisanu ventilaciju objekata koji su ispostavljeni vetrovima kao i za objekte gde su izraženi zahtevi za dobru zvučnu izolaciju. Toplotno iskorišćenje je iznad 90% (po DiBt), što je posledica izuzetno efikasnog ukrštenog izmenjivača. Rad jedinice je izrazito tih zbog toga što se za pogon jedinice koriste dva visoko efikasna ventilatora koji omogućuju protok vazduha do 150 m3/h. Nexxt ima čak 8 senzori, koji tokom rada obezbeđuju optimalno funkcionisanje u zavisnosti na unutrašnje i spoljašnje vremenske uslove. Elegantan kontroler je integrisan i kućište elementa tako da su operativne informacije i funkcionisanje uređaja jasne i dobro vidljive dok je intenzitet osvetljenja moguće podešavati. Potpuno nov poslovni koncept smo zaokružili elegantnim dizajnom. Moguća je ugradnja ili nadgradnja. U svakom slučaju je za protok vazduha dovoljna cev prečnika Ø 160, zahvaljujući čemu se spoljnja fasadna rešetka ne razlikuje od ostalih rešetki iz porodice uređaja e2 i ego.


Tih rad i maksimalna zvučna izolativnost

Jako je važno da naši uređaji rade što tiše moguće - zato na tom području dostižemo najbolje ocene. Sa Nexxt-om prevazilazimo sve do sada važeće parametre u smislu nivoa buke i zvučne izolativnosti. Možemo da, potpuno neskromno, potvrdimo da je Nexxt najtiši element u svojoj klasi. Dodatna prednost je visoka zvučna izolativnost spoljnje buke gde dostižemo smanjenje buke 56 dB, što znači da element možemo bez problema upotrebljavati i u objektima koji se nalaze, recimo, blizu aerodroma ili u najprometnijim ulicama.

 

Energetska efikasnost

Sa veoma niskom potrošnjom energije je Nexxt izuzetno energetsko efikasan i sa tim aktivno doprinosi očuvanju okoline. Za nisku potrošnju energije su u velikoj meri zaslužni novi EC pogonski motori sa visokom efikasnošću.

 

Rekuperacija i kontrola

Srce Nexxta je modul s toplotnim izmenjivačem koji radi na principu unakrsne izmene vazduha (slično kao centralni ventilacioni sistemi). Iskorišćenje je više od 90 % (EN 13141-8) pri protoku od 60 m3/h. Nexxt je opremljen s samostalnom kontrolom rada. Za njegovo optimalno funkcionisanje se brine čak 8 integrisanih senzora.

 

LUNOS Design

Nexxt pokazuje trenutne design smernice preduzeća LUNOS – oblik talasa. Sa elegantnim oblikom, malom dubinom  (67 mm) i unotrašnjim difuzorom (50x50 cm) Nexxt će sigurno biti jedan od vaših najprivlačnijih uređaja kućne tehnike.

 

LUNOS Kompatibilnost

Upotrebom standarda Ø 160 (prečnik otvora u spoljnjem zidu) je Nexxt potpuno kompatibilan sa svim ostalim elementima iz porodice e2 in ego. U koliko imate već instaliran element iz te porodice, bez većih problema ga možete zameniti sa Nexxtom.

 

Univerzalno kućište u ugradnoj ili nadgradnoj realizaciji

Nexxt možemo ugraditi u spoljnji zid u ugradnoj ili nadgradnoj realizaciji. Za ugradnu realizaciju debljina zida mora biti minimalno 280 mm. U varijanti nadgradne realizacije potrebno je dodatno instalirati elegantnu ukrasnu masku.