PROVENT MSL d.o.o.

Vatroslava Lisinskog 25, Subotica

 064/884-3927

info@lunos.rs

PROVENT MSL doo

Sonje Marinković 70/29

Subotica

+381 64 88 43 927

+381 66 80 38 221

info@lunos.rs

Sistem za kontrolisano provetravanje Lunos

Sistem Lunos


Sistem LUNOS je cenovno povoljan i izuzetno jednostavan za ugradnju. Zbog svoje jednostavnosti je primeran za ugradnju u starije kuće i stanove kao i u novogradnje. Za montažu sistema nije potrebna ugradnja novih cevi, zato je montaža brza i bez većih radova u objektu.

 

Sa ugradnjom nemačkog sistema za kontrolisanu ventilaciju LUNOS će u vaš objekat stalno doticati svež vazduh dok će se stari neprekidno odvoditi ventilatorskom jedinicom kroz kanal ili spoljni zid. S tim ćete u prostoru postići nižu vlažnost i onemogućiti nastajanje zidne buđi, kondenzacijske vlage i neprijatnog mirisa - ukratko poboljšati svojoj porodici i sebi poboljšali kvalitet života. Svi LUNOS elementi imaju ugradjenu zaštitu protiv buke kao i protiv-alergijsku zaštitu. Protiv alergijski filter se pere i ne treba ga menjati. Sistem za kontrolisanu ventilaciju LUNOS radi 24 sata na dan, je skoro nečujan, potroši izuzetno malo energije dok nam u isto vreme uštedi do 30% energije u poređenju sa ventilacijom kroz prozore.

 

Zato sistem kontrolisane ventilacije LUNOS u potpunosti odgovara nemačkom EnEV

 

Sistemi LUNOS rade u skladu sa potrebama korisnika u zavisnosti od vrednosti izmerene vlage u vazduhu. U zavisnosti od vlažnosti vazduha se nivo protoka vazduha povećava ili smanjuje. Tako so prostori provetreni koliko je potrebno ali  u isto vreme i minimalno moguće. Glede predpostavki za proračun smanjene izmene vazduha sistem kontrolisane ventilacije LUNOS v celini podleže propisima nemačke referentne Uredbe o štednji energije (EnEV) v vezi sa standardom DIN V 4701-10.

Sistem za kontrolisanu ventilaciju  Lunos

 

Sistem LUNOS je cenovno povoljanveoma jednostavan za ugradnju. Zbog svoje jednostavnosti je primeran za ugradnju u starije kuće i stanove kao i u novogradnje.

Princip rada


Sistem za kontrolisanu ventilaciju Lunos se bazira na protoku vazduha kroz ceo životni prostor. U zavisnosti od potreba i stepenu vlažnosti vazduha, jedinice prenose korišćen vazduh iz kupatila, kuhinje, WC-a ili pomoćnih prostorija napolje ili u ventilacione odvode. Na taj način se stvori mali podpritisak zbog koga svež i prečišćen vazduh ulazi kroz LUNOS ulazne jedinice u spavaće sobe, dečje sobe, dnevne sobe i radne prostore. Prostor ispod vrata ili ventilacioni element iznad njih obezbeđuju protok svežeg vazduha između prostora sa ulazom svežeg vazduha i prostora sa elementima za odvod korišćenog vazduha.


Sistem radi bez buke ili štetnih materija kao ni vetra i neugodnih vremenskih uticaja. Nastanak promaje preprečuju posebni elementi i limiteri količine vazdušnog protoka. Ugrađeni prigušivači buke obezbeđuju da se i o najprometnijim ulicam u stanu ne čuje buka od spolja.

 

Zaštita protiv buke vam obezbeđuje bolje uslove života

Životni i prometni prostori su sve bliži. Ljudi se dobro osećamo samo u prostorima sa niskim nivoom buke. Sistemima za kontrolisanu ventilaviju LUNOS veoma jednostavno zadovoljimo i najzahtevnije propise protiv buke (nivo buke IV-V). Dokumentovani akustični atesti dokazuju da LUNOS zaštita protiv buke postiže odlične rezultate na svim testiranjima.

Prednosti sistema Lunos

LUNOS je mnogo više nego obična ventilacija

Sistemi za kontrolisanu ventilaciju LUNOS uspostavljaju adekvatno, prijatno i čisto higijensko ventiliranje svih životnih prostora i obezbeđuje suve zidove bez buđi. Dodatno nude znatne uštede pri grejanju - uz relativno nisku investiciju i troškove održavanja. Pri tom, naravno, nude kvalitet i sigurnost koju garantujemo našim imenom.

Štednja
energije

Odvođenje suvišne
vlage

Nečujan rad

Zaštita protiv
buke

Bez promaje

Anti-alergy filter

Jednostavna
montaža

Jednostavno i
jeftino održavanje

Pozovite za ponudu na naš broj telefona +381 64 88 43 927, +381 66 80 38 221 ili na e-mail info@lunos.rs ili preko web obrazca. Sa pitanjima nam pošaljite vaš telefonski broj, tlocrt vašeg životnog prostora i mi ćemo vam poslati celo rešenje za vaše novo okruženje.