PROVENT MSL d.o.o.

Vatroslava Lisinskog 25, Subotica

 064/884-3927

info@lunos.rs

PROVENT MSL doo

Sonje Marinković 70/29

Subotica

+381 64 88 43 927

+381 66 80 38 221

info@lunos.rs

STAMBENI OBJEKTI

Nudimo sisteme ventilacije za PORODIČNE KUĆE i STANOVE. Kontrolisana ventilacija stambenih prostora.

LUNOS VENTILACIONI SISTEMI ZA PORODIČNE KUĆE I STANOVE

REKUPERACIJA E2


Lunos e2 je sistem sa izuzetno visokom toplotnom efikasnošću od 93,6%. Čujnost tokom rada jedinice sada je smanjena na samo 11db, što je za ljude potpuno nečujno. Prednost koju kupci postižu, ogleda se u adekvatnoj razmeni vazduha sa potpuno zatvorenim prozorima i očuvanju toplote. Lunos e2 je poznat po izuzetno niskim troškovima ugradnje, jer nije potrebno postavljati razvodne cijevi, zbog čega je odlično rešenje kako za novogradnje, tako i za objekte u renoviranju. Automatska kontrola vlažnosti obezbeđuje optimalne performanse sistema i osigurava optimalnu životnu klimu tokom svih godišnjih doba. 


Na godišnjem nivou, svaka jedinica rekuperatora troši oko 2, 3 evra električne energije. Filteri su izdržljivi i mogu se prati tekućom vodom, ali možete izabrati i filtere za polen, koji su posebno pogodni za alergične osobe i osobe osjetljivog zdravlja.

VENTILACIJA JE OSNOVA ZDRAVOG ŽIVOTA! 

Ventilacioni sistemi LUNOS stvaraju odgovarajuću, prijatnu i čistu higijensku ventilaciju svih stambenih prostora i obezbeđuju suve zidove bez buđi. Pored toga, takođe nude značajne uštede u grejanju - uz relativno niske troškove ulaganja i rada. Zagarantovana sigurnost i kvalitet.

UŠTEDA ENERGIJE

 

LUNOS sistemi rade u skladu sa potrebama korisnika i kontrolišu se na osnovu nivoa vlažnosti vazduha. U zavisnosti od vlažnosti korišćenog vazduha, zapremina protoka vazduha se povećava ili smanjuje. Tako se prostorije provjetravaju koliko je potrebno, ali što je manje moguće. Što se tiče pretpostavki za proračun ove smanjene razmjene vazduha, LUNOS ventilacioni sistem je u potpunosti usaglašen sa propisima nemačke referentne "Uredbe o uštedi energije" (EnEV) u vezi sa standardom DIN V 4701-10. LUNOS ventilacioni sistemi rade 24 sata dnevno, gotovo su nečujni, troše izuzetno malo energije, a takođe štede i do 30% energije u poređenju sa ventilacijom kroz prozore.

NEMA PROMAJE 

 

Sistem radi bez buke i štetnih materija, bez vetra  i nepovoljnih vremenskih uticaja. Nastanak promaje sprečavaju štitnici protiv  promaje i ograničenje zapremine protoka vazduha. Ugrađeni    prigušivači obezbeđuju da se buka sa puta neće čuti u stanu
čak ni na najprometnijem putu.

ANTI-ALERGIJSKI FILTERI 

Veoma važan deo ventilacione jedinice je efikasan filter. Filteri su izdržljivi i laki za čišćenje, jer ih jednostavno možete oprati pod tekućom vodom. Za osobe sa alergijama i osetljivim zdravljem nudimo i posebne mikro filtere koji obezbeđuju da čestice polena, prljavštine i prašine više ne ulaze u stambene prostore i ostaju napolju.

ELIMINISANJE VIŠKA VLAGE

 

LUNOS sistemi rade u skladu sa potrebama korisnika i kontrolišu se na osnovu vrednosti vlažnosti vazduha. U zavisnosti od vlažnosti korišćenog vazduha, zapremina protoka vazduha se povećava ili smanjuje. Tako se prostorije provetravaju koliko je potrebno, ali što je manje moguće.

Regulisanje odvodnog vazduha prema potrebama kontroliše se senzorom temperature i vlažnosti. Ova inovacija može još bolje prilagoditi protok vazduha i prilagoditi ga postojećim uslovima života, čime se obezbeđuje efikasna zaštita od oštećenja izazvanih vlagom i pojavom buđi.

PAMETNA KONTROLA

 

Lunos ventilacioni sistem se zasniva na strujanju vazduha kroz životni prostor. U zavisnosti od potreba i nivoa vlažnosti vazduha, ventilatori transportuju iskorišćeni vazduh iz kupatila, kuhinje, toaleta ili vešeraja napolje ili u ventilacione šahte. Na ovaj način u stanu se stvara mali negativan pritisak, zbog čega svež filtrirani vazduh struji u spavaće sobe, dečije sobe, dnevne i radne prostore kroz jedinice za usisavanje vazduha. Prorezi ispod vrata ili ventilacioni elementi iznad njih obezbeđuju protok svežeg vazduha između prostorija sa spoljnim dovodima svežeg vazduha i prostorija sa odvodnim vazduhom.

ZAŠTITA OD BUKE

 

Zaštita od buke vam daje mir.

Stambene i saobraćajne površine su sve bliže i bliže. Međutim, mi ljudi se osećamo prijatno samo između „tihih zidova“. Stoga, sa LUNOS ventilacionim sistemima, čak i najzahtevniji propisi protiv buke (nivo buke IV-V) mogu se vrlo lako ispuniti. Dokumentovani akustički testovi dokazuju da LUNOS zaštita od buke postiže odlične ocene na svim testovima.

JEDNOSTAVNA MONTAŽA

 

LUNOS sistem je pristupačan i izuzetno jednostavan za instalaciju. Zbog svoje jednostavnosti, pogodan je za ugradnju u starije kuće ili stanove kao i za nove zgrade. Za ugradnju sistema nije potrebno postavljati nikakve cevi, tako da je montaža brza i bez većih intervencija u stanu.

Ugradnjom nemačkog LUNOS sistema za ventilaciju svež vazduh će stalno ulaziti u vaš stan, dok će se iskorišćeni vazduh konstantno ispuštati kroz ventilatorsku jedinicu direktno kroz šaht ili spoljašnji zid.

JEDNOSTAVNO ODRŽAVANJE 

 

U Lunosu se decenijama bavimo isključivo ventilacijom, postižući najviši kvalitet, funkcionalnost i udobnost. Na srpsko tržište smo doneli inovativne, efikasne i proverene ventilacione sisteme koji obezbeđuju bezbednu, ekonomičnu i zdravu kulturu življenja, a istovremeno su trajno rešenje za sve probleme sa viškom vlage i buđi. Na našim ventilacionim sistemima s vremena na vreme treba da se obavi samo jednostavan servis. Posebnost novog e2 sistema za oporavak je to što nema troškova održavanja!

POZOVITE MIRIS PRIRODE U SVOJ DOM VEĆ DANAS!


POZOVITE PRIRODU U SVOJ DOM

Slažem se sa opštim uslovima.